Veel gestelde vragen
over webdesign en hosting.

Ja, dat is mogelijk, maar om problemen of teleurstellingen te voorkomen, raden we U aan om een frisse start te maken en een compleet nieuwe website te laten maken. Uiteraard is het wel mogelijk om elementen van de oude site in de nieuwe site weer op te nemen. Zeker als een site al enige tijd op het internet staat is het zeker aan te raden om met een nieuwe site te komen. Dit verhoogt namelijk de ranking in zoekmachines en uw oude klanten zien bovendien, dat uw bedrijf met de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen meegaat. Kortom het maakt ook nog eens op uw (oude) maar zeker ook op nieuwe klanten een verfrissende indruk.

U kunt uw site door Freemoments laten hosten. Wij leggen dan een domeinnaam voor u of uw bedrijf vast en brengen uw site onder bij een betrouwbare webhoster. Indien u voor deze optie kiest, zorgen wij er tevens voor dat uw site regelmatig wordt voorzien van updates. Wij zorgen wij er ook voor dat uw site regelmatig (minimaal 2 keer per jaar) wordt geupdate bij zoekmachines, zoals Google maar ook bij andere zoekmachines.

De zichtbare teksten van de website kunt u zelf aanleveren. Maar wij kunnen ook voor U de teksten schrijven. Foto's, logo's voor de webpagina's voor bijvoorbeeld het maken van een foto-galerie of als illustratie bij de teksten kunnen door U zelf worden aangeleverd. Uiteraard kan dat ook door Freemoments worden verzorgd. Wij maken dan de benodigde foto's van uw bedrijf en/of artikelen, die U op de site wil hebben.

Bij ieder webhostingpakket dat wordt afgesloten kan een ruime hoeveelheid emailadressen worden aangemaakt. Wij verzorgen dat de door U opgegevens emailadressen worden aangemaakt. De mail kan dan door middel van webmail of anderszins worden opgehaald en verzonden.

Een zichtbare of onzichtbare bezoekersteller of een eigen gastenboek kan in uw site worden opgenomen. Wat betreft fotografie kunnen er verschillende foto's of fotocollage of een slideshow in de site worden geimplanteerd. Want zoals ze zeggen een foto zegt meer dan een hoop woorden. En het mooiste is een combinatie ervan. Met betrekking tot het maken van een fotocollage van uw bedrijf kunnen wij dat ook voor U verzorgen.

Muziek, geluiden of een achtergrondmuziekje op de site behoort ook tot de mogelijkheden. U dient er echter wel rekening mee te houden dat veel muziekstukken auteursrechtelijk zijn beschermd. U zal dan ongetwijfeld elk jaar een rekening krijgen van de BUMA/STEMRA.

Videomateriaal van bijvoorbeeld "Youtube of eigen video produkties" zijn in een player te tonen op de website. U dient uw videobeelden echter wel zelf aan te leveren in een geschikt formaat en lengte. Let op! Eigen beeldmateriaal vergt vaak meer bandbreedte, wat kosten met zich mee kan brengen bij grotere bezoekers aantallen van de website.

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden om uw website uit te breiden of te verfraaien. Heeft U ten aanzien van deze extra´s meer wensen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Probeer zogenaamde "oneway links" te krijgen naar een paar van uw belangrijkste pagina's in uw site. Zorg er wel voor dat de links van "goede" sites komen, die hetzelfde onderwerp behandelen. Wat het beste werkt is om kleine stukjes te schrijven op goedbezochte websites, die uw zoekwoorden bevatten en waar u dan de link naar uw site in verwerkt. Bent u actief in social media, zoals Hyves, Facebook, Twitter etc. dan is dat helemaal een voordeel. U kunt vanuit deze media ook een link maken naar uw website. Vergeet niet dat reclame natuurlijk ook buiten het internet gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door " uw link naar de website op briefpapier, visitekaartjes, in tijdschriften of op een auto te plaatsen".

Eigenlijk voor alle bedrijven, die via het Internet hun produckten en diensten aanbieden. Zo is zoekmachine marketing bijvoorbeeld uitstekend in te zetten ter ondersteuning van traditionele verkoopkanalen (mond-tot-mondreclame of reclame in de traditionele media)

Met streepje is in ieder geval duidelijker te lezen. Hier komt bij dat Google een streepje ziet als zijnde een spatie. Heeft u twee lange zoekwoorden in de domeinnaam kies dan voor een streepje ertussen. Heeft u 2 korte zoekwoorden schrijf ze dan aan elkaar. Dit omdat de laatste tijd een domeinnaam bestaande uit 1 woord net iets hoger gewaardeerd wordt door Google. Google is tegenwoordig prima in staat 2 aan elkaar geschreven woorden van elkaar te onderscheiden.

Ja, Freemoments heeft inmiddels voor een aantal websites een winkelfunctie ingebouwd. Graag informeren wij U tijdens een orienterend gesprek over de vele mogelijkheden. Ook een webshop kunt u, na oplevering, in principe zelf bijhouden of dit door ons laten doen.

Garanties voor topposities zijn onmogelijk. Google kan op elk moment van de dag haar algoritme iets veranderen. De absolute garantie, die wij u echter wel kunnen bieden is dat wij al onze kennis en ervaring zullen aanwenden om een zo goed mogelijk resultaat te scoren, zonder toepassing van illegale technieken. Wij richten ons op het werken met de zoekmachines in plaats van tegen.

U gaat met ons een contract aan voor 1 jaar voor een hostingspakket en domeinnaamregistratie c.q. verlenging. Dit contract wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd, zodat u er geen omkijken naar heeft. Mocht u het contract na de periode willen beeindigen, dan kunt u dit maximaal 3 maanden voor het einde van het contract schriftelijk indienen. Voor wat betreft de overige werkzaamheden zal dit in de meeste gevallen een eenmalig bedrag zijn voor de dan geleverde diensten.

Responsive design houdt in dat een website zo is gemaakt, dat alle content zoals afbeeldingen, teksten optimaal worden getoond op diverse schermformaten. Het mobiel internetgebruik stijgt ieder jaar wereldwijd en ook in Nederland. Desondanks zijn er veel bedrijven, die hun websitebezoekers nog niet een optimale online beleving bieden middels een responsive website. Google beveelt een responsive design aan, wanneer dit mogelijk is. En met Google's reusachtige marktaandeel kan je dit advies moeilijk links laten liggen. Google geeft dan ook strafpunten op vindbaarheid in hun zoekmachine wanneer de website niet responsive is.